Charles Leclerc: “Sterke prestatie eerste oefensessie kwam door filmdag”

12 september 2020 — Tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Toscane reed Charles Leclerc een opvallend sterke derde tijd. Volgens de Monegask kwam dat door een 'voorsprong' die Ferrari had op de concurrentie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Volgens Leclerc werd de derde tijd immers deels veroorzaakt door het feit dat Ferrari eerder dit jaar met de SF1000 een filmdag op het circuit van Mugello organiseerde.

“Ja, het was positief maar aan de andere kant moeten we zien te begrijpen waardoor dat komt. Eerlijk gezegd is het voor iedereen wat een verrassing,” aldus Leclerc.

“Ik heb mijn persoonlijke mening daarover. We hebben een filmdag georganiseerd en dat heeft geholpen om in het juiste ritme te komen terwijl het voor de anderen een volledig nieuw circuit was. Dat heeft misschien een beetje geholpen.”

Tijdens de tweede oefensessie reed Leclerc een tiende tijd, iets dat volgens hem beter de ware krachtverhoudingen weergeeft.

“De tweede oefensessie is eerder wat we verwacht hadden maar ik denk dat iedereen erg dicht bij elkaar zit en we kunnen zaterdag nog een stap vooruit zetten. Ik ben dus positief.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België