Charles Leclerc: “Strijd om de pole kwam als een verrassing”

13 juli 2019 — Charles Leclerc greep op het circuit van Silverstone net naast de polepositie. Leclerc was slechts 0,079 sec. trager dan polesitter Valtteri Bottas en dat was voor Leclerc een positieve verrassing.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik ben zeer, zeer blij met mijn rondje. Ik denk dat de laatste bocht misschien iets beter kon, maar niet veel,” zei Leclerc.

“Ik denk dat. we over het algemeen zeer blij zijn met de performance, erg close bij Mercedes. Dat hadden we niet verwacht, we hadden verwacht dat we dit weekend meer problemen zouden ondervinden.”

“Sinds de eerste oefensessie ondervinden we problemen met de voorkant van de wagen, ook tijdens de kwalificatie was dat nog het geval maar iets minder. Het was dus een goede kwalificatie voor ons. Uiteraard hadden we op een hogere positie gehoopt maar de derde tijd vandaag is redelijk goed.”

Wat de race betreft verwacht Leclerc de nodige moeilijkheden. Een goede start zal volgens Leclerc cruciaal zijn om kans te maken op de overwinning.

“Als we naar de racesimulaties op vrijdag kijken dan denk ik dat het erg moeilijk zal worden. Op zijn minst Lewis zijn racesnelheid was zeer, zeer sterk.”

“Daaraan moeten we werken. Red Bull lijkt ook zeer snel tijdens de race, het zal dan ook tricky worden. Indien we tijdens de start posities kunnen winnen, het is een circuit waarop het moeilijk inhalen is, dan maken we kans,” aldus Leclerc.

“Indien niet, dan wordt het moeilijk om Mercedes te verslaan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België