Charles Leclerc tijdens GP van Bahrein verkozen tot ‘Driver of The Day’

01 april 2019 — Ferrari-piloot Charles Leclerc is tijdens de GP van Bahrein door de F1-fans verkozen tot 'Driver of The Day'.


Charles Leclerc veroverde zaterdag zijn allereerste polepositie in de Formule 1 en mocht samen met teamgenoot Sebastian Vettel van op de eerste startrij vertrekken. Vettel slaagde er bij de start in Leclerc te passeren maar de nog steeds maar 20-jarige Leclerc kon Vettel kort daarna opnieuw inhalen.

Leclerc reed vervolgens een zeer sterke en indrukwekkende race. De Monegask leek op weg naar een bijna zekere overwinning, tot het noodlot toesloeg. Plots kreeg Leclerc af te rekenen met een motorprobleem waardoor hij een deel van zijn vermogen verloor en hij met veel moeite nog de finish wist te halen.

Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Valtteri Bottas wisten Leclerc te passeren, waardoor Leclerc als derde finishte en teleurgesteld zijn eerste podium in de Formule 1 behaalde.

De F1-fans waren, net als de rest van de F1-paddock, danig onder de indruk van hoe Leclerc tot aan zijn motorprobleem reed, en hoe hij ook erg volwassen reageerde toen hij het motorprobleem kreeg. Ze verkozen hem dan ook tot ‘Driver of The Day’.

Overzicht winnaars ‘Driver of The Day-award’:
GP van Australië: Valtteri Bottas
GP van Bahrein: Charles Leclerc

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België