Charles Leclerc: “We hadden hier een betere kwalificatie verwacht”

31 oktober 2020 — Ferrari-rijder Charles Leclerc blikt met enige teleurstelling terug op de kwalificatie voor de GP van Emilia-Romagna.

Het is dit weekend al de derde ‘thuisrace’ voor Ferrari en de verwachtingen lagen na bemoedigende resultaten de voorbije raceweekends iets hoger dan de zevende plaats op de startgrid die Leclerc wist te bemachtigen.

“Iedereen bevond zich zeer dicht bij elkaar, als je kijkt naar het verschil met de vierde plaats dan is het teleurstellend dat wij drie plaatsen daarvan verwijderd zijn,” aldus Leclerc.

“We ondervonden vandaag wat problemen met de balans van de wagen. Ik ben niet echt tevreden met mijn rondje en de manier waarop ik reed tijdens Q3.”

Leclerc moest tevreden zijn met een zevende tijd, iets waarmee Leclerc gezien zijn ambities niet tevreden kan zijn.

“Uiteindelijk werd het de zevende plaats, wat niet verschrikkelijk is maar we hadden waarschijnlijk een beter resultaat verwacht,” zegt een toch enigszins teleurgestelde Leclerc. “De race zal tricky worden aangezien het moeilijk is om in te halen.”

“We starten op een setje zachte banden dat in Q2 al twee rondjes erop heeft zitten. Na de eerste stint zou het echter oké moeten gaan.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België