Charles Leclerc: “We kunnen geen mirakels verwachten”

29 augustus 2020 — Met een dertiende en veertiende plaats op de grid kende Ferrari een bijzonder pijnlijke en teleurstellende kwalificatie. Charles Leclerc beseft dat Ferrari een moeilijke periode doormaakt maar tegelijkertijd waarschuwt hij ook dat we geen mirakels mogen verwachten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Het is zeer moeilijk om een verklaring te vinden,” antwoordde Leclerc toen hem naar de ondermaatse prestatie van Ferrari gevraagd werd.

“Vergeleken met de anderen is dit een serieuze stap achteruit. We moeten dan ook het grote probleem zien te vinden en het aanpakken.”

“Dit is geen goede dag maar zo is de situatie nu eenmaal. We blijven enorm hard werken. Ik denk dat iedereen binnen het team het hoofd omhoog moet houden, ook al is dit een zeer moeilijke periode die we meemaken.”

Charles Leclerc waarschuwt ook de Ferrari-fans. De Tifosi zijn ongetwijfeld hun geduld aan het verliezen maar volgens Leclerc mogen we geen mirakels verwachten.

“Ik begrijp dat de fans thuis zeer teleurgesteld zijn,” aldus Leclerc. “Dat is te begrijpen maar als rijders willen we al het mogelijke eraan doen om een zo goed mogelijke race te rijden maar mirakels mogen we niet verwachten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België