Charles Leclerc: “Weinig grip? Dit was enorm leuk rijden!”

13 november 2020 — Alle F1-piloten deden tijdens de oefensessies op vrijdag hun beklag over het gripniveau op het Istanbul Park circuit. Ook Leclerc was er niet meteen blij mee maar de Monegask was wel redelijk competitief en vond het redelijk leuk om in te rijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

“Eerst was ik niet echt overtuigd door het gripniveau van het circuit en dacht ik bij mezelf ‘Oh, dit gaat een zeer slechte dag worden’. Maar na enkele ronden begon ik echt te genieten,” aldus Leclerc.

Na enkel rondjes begon Leclerc het echter steeds leuker te vinden om op de gladde en verraderlijke baan te rijden. Tegelijkertijd was het niet echt nuttig omdat de teams weinig leerden uit de data die verzameld werden.

“Het was eerlijk gezegd zeer, zeer leuk om zo weinig grip te hebben. We moeten echter zien te begrijpen waardoor dit komt want het is niet geweldig om zo’n vrijdag te beleven. We leren niet veel, maar wat het rijden betreft is het zeer leuk en we waren ook competitief.”

“Ik denk niet dat de situatie doorheen het raceweekend veel zal verbeteren. Het is dan ook goed dat we vandaag heel wat kilometers gereden hebben zodat we de omstandigheden begrijpen en zodat we hopelijk morgen ons resultaat kunnen maximaliseren.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België