logo
 

Charles Leclerc wil in 2019 met Ferrari kampioen worden: “Dat is duidelijk het doel”

14 september 2018 — Charles Leclerc kreeg in Singapore naar aanleiding van zijn recente bevestiging als Ferrari-rijder in 2019 een spervuur aan vragen voorgeschoteld. Leclerc laat er echter geen twijfel over bestaan dat hij net als Ferrari erg ambitieus is en in 2019 meteen met Ferrari wereldkampioen wil worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

“Het is moeilijk om nu een voorspelling te maken maar het is mijn doel om het zo goed mogelijk te doen met de wagen waarover we beschikken,” aldus Leclerc in Singapore.

“Dit jaar beschikt Ferrari denk ik over een winnende wagen, een wagen waarmee ze wereldkampioen kunnen worden. Indien dat volgend jaar ook het geval is, dan is de titel behalen het doel, wat overduidelijk iets groots is.”

“Ik zal me als rijder veel moeten verbeteren en het best mogelijke resultaat behalen zal het doel zijn.”

De 20-jarige Leclerc kreeg ook de vraag of hij zich klaar voelt om het gevecht aan te gaan met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel aan te gaan op een manier zoals Lewis Hamilton dat in 2007 met Fernando Alonso deed.

“Ik denk dat dit een groot vraagteken is, of ik daar klaar voor ben of niet,” antwoordde Leclerc.  “Ik kan niet zeggen of ik er klaar voor ben. Maar als je naar Lewis kijkt, hij arriveerde voor zijn eerste jaar en hij stond er meteen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België