Charles Leclerc wint meteen tijdens Esports-debuut

06 april 2020 — Ferrari-rijder Charles Leclerc maakte gisteren zijn debuut in de Esports en de Monegask slaagde er meteen in om te zegevieren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Hahaaa, 1st Win of the season ! ߏ† This was very fun, I hope you had fun watching me live wherever you are in the world, but take care of yourself and I hope we make this difficult times a bit happier. ❤️

Een bericht gedeeld door CHARLES LECLERC (@charles_leclerc) op

De Formule 1 organiseert tijdens ieder raceweekend dat is weggevallen een virtuele race in de plaats. Daarbij is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk echte F1-piloten deelnemen.

Afgelopen weekend zou normaal gesproken de GP van Vietnam plaatsvinden maar omdat het stratencircuit van Hanoi nog niet in het Codemasters-game F1 2019 zat werd er op het Australische circuit van Albert Park gereden.

Charles Leclerc kwalificeerde zich oorspronkelijk als tweede maar door een gridpenalty voor de polesitter Lundgaard mocht Leclerc alsnog van op de pole aan de race beginnen.

Leclerc, die zijn debuut in de Esports maakte, kende een uitstekende start en reed vervolgens een zeer sterke race. De Monegask reed mooi weg van de rest en won zo meteen ook zijn eerste race in de Esports.

“Het was ongelooflijk moeilijk,” aldus Leclerc na afloop van de race. “Ik zweet echt als een gek maar de race was geweldig!”

Leclerc liet vervolgens weten dat hij pas acht dagen ervoor het spel gekocht had en dat hij heel wat uren geoefend had.

“Ik heb minstens vijf uur per dag geoefend.”

Lundgaard finishte als tweede terwijl Williams F1-piloot George Russell het podium vervolledigde. Arthur Leclerc, de jongere broer van Charles Leclerc, finishte als vierde voor Alfa Romeo-rijder Antonio Giovinazzi en onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Alex Albon finishte als achtste. De Brite Thai reed in het begin van de race derde maar maakte een spin waarna een serieuze inhaalrace van op de achttiende plaats moest aanvatten. F1-rookie Nicholas Latifi finishte tot slot net in de top tien.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België