Charles Leclerc wordt nu al vergeleken met Schumacher en Senna

23 mei 2018 — Charles Leclerc wordt als rookie in de Formule 1 al tijdens zijn debuutseizoen vergeleken met iconische namen als Michael Schumacher en Ayrton Senna. Een eer volgens Leclerc, die zich echter vooral wil blijven focussen op zijn eigen prestaties.

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc7) op

Sauber F1-piloot Charles Leclerc heeft dit seizoen al meermaals een zeer sterke prestatie neergezet. Leclerc finishte al enkele keren in de punten en staat met negen punten dertiende in de wk-stand. De Monegask rijdt komend weekend zijn thuisrace en hoopt daarin uiteraard opnieuw te kunnen schitteren.

Ondertussen werd Leclerc zelfs al vergeleken met Michael Schumacher en Ayrton Senna. Leclerc zelf vindt dit uiteraard een eer, al wil hij vooral ook met beide voeten op de grond blijven.

“Uiteraard is het een grote eer om nu al met zo’n grote namen geassocieerd te worden,” vertelde Leclerc in de aanloop naar zijn thuisrace. “Ik probeer zo’n dingen echter te negeren want ik heb nog veel te leren in de Formule 1.”

Door zijn sterke prestaties wordt er echter steeds vaker gesproken over Leclerc, die deel uitmaakt van de Ferrari Young Driver Academy. Ook viervoudig F1-kampioen Alain Prost was vol lof over Leclerc.

“Zoiets geeft me vertrouwen,” aldus de Monegask tegenover de ‘Blick’. “We kennen elkaar al een erg lange tijd omdat hij een huis in Zuid-Frankrijk heeft.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België