logo
 

“Charles Leclerc zal bij Ferrari onder enorme druk staan”

05 november 2018 — Sauber F1-teambaas Frédéric Vasseur gelooft in Charles Leclerc zijn kansen bij Ferrari. Volgens Vasseur zal Leclerc bij Ferrari enorm onder druk komen te staan maar hij gelooft in het talent van de Monegask.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

Charles Leclerc wordt de laatste tijd vaak vergeleken met Lewis Hamilton die op jonge leeftijd zijn F1-debuut meteen bij McLaren mocht maken. Volgens Vasseur heeft beide rijders vergelijken echter geen zin. Bovendien meent Vasseur dat het voor Charles Leclerc een goede zaak is geweest dat hij voorafgaand aan zijn racezitje bij Ferrari eerst bij Sauber zijn F1-debuut mocht maken.

“Ik vergelijk Charles vandaag niet met iemand zoals Lewis,” aldus Sauber F1-teambaas Frédéric Vasseur. “Eerst en vooral was het tien jaar geleden dat Lewis voor McLaren reed, een renstal die toen voor de titel streed. Er waren destijds dan ook verschillen met Lewis.”

“Toen Charles bij ons kwam bevonden we ons achteraan de grid. Charles zijn benadering was dan ook compleet anders.”

“Het was veel eenvoudiger om bij Sauber te komen denk ik. Hij ondervond wat moeilijkheden tijdens de eerste keer dat hij racete, zeker nadat hij amper had kunnen testen. Maar stap voor stap werd zijn snelheid echt goed en verbeterde hij ook zijn vaardigheden op het vlak van management.”

Charles Leclerc zal bij Ferrari Kimi Raikkonen vervangen. Volgens Vasseur zal Leclerc bij Ferrari een veel zwaardere uitdaging wachten dan bij Sauber. Compleet in de schijnwerpers zal de Monegask onder veel grotere druk staan dan bij Sauber.

“Zal hij verrassen? Dat weet je nooit. Dat zal eerst en vooral afhangen van de wagen waarmee hij zal kunnen rijden, hoe goed die is.”

“Alles is relatief maar de wagen wordt beter. Ook Charles wordt beter en alles is mogelijk voor hem,” besloot Vasseur.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België