“Charles Leclerc zal Ferrari vooruit stuwen in 2019”

03 december 2018 — Ferrari-junior Charles Leclerc maakte het afgelopen jaar indruk bij Sauber en dat leverde hem uiteindelijk een zit je op bij de Scuderia. Het behoeft geen uitleg dat alle ogen gericht zullen zijn op de jonge Monegask maar met Ross Brawn heeft hij alvast iemand die in hem gelooft.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

“Charles Leclerc heeft zowel op het gebied van snelheid als talent indruk gemaakt,” aldus Brawn. “Maar nu moet hij natuurlijk nog een grote stap zetten.”

“Ik ben er zeker van dat zijn komst naar het team een boost zal zijn en tegelijkertijd een stimulans zal zijn voor Sebastian Vettel.”

Hij gaf meteen zijn visitekaartje af door de snelste tijd van de tweedaagse testsessie neer te zetten, ongeveer drie en een halve tiende sneller dan Vettel. De Ferrari’s troefden trouwens de Mercedessen af tijdens de testdagen en dat is volgens Brawn een extra motivatie voor de Scuderia.

“Wanneer je er niet in slaagt om een kampioenschap binnen te halen dat een haalbare kaart leek is het onvermijdelijk dat je vragen krijgt over waar het verkeerd gelopen is,” gaat Brawn verder.

“Als dat team dan ook nog eens Ferrari heet wordt het ook nog eens een kwestie van nationaal belang in Italië. Ik heb het zelf in het verleden aan den lijve mogen ondervinden.”

“Ferrari was veroordeeld tot de tweede plaats in beide kampioenschappen en dat is gewoonweg niet genoeg in Italië.”

“Vettel was dit jaar een waardige tegenstander van Hamilton maar hij slaagde er niet in om de races te winnen die hij moest winnen en hij kon ook niet verrassen door races te winnen waarin hij geen favoriet was.”

“Maar er kan toch plaats zijn voor vreugde in Maranello. Het is wel tien jaar geleden sinds Ferrari er nog in slaagde om zes GP’s te winnen en evenveel keren van de pole te starten. Ze zijn er in twee jaar tijd in geslaagd om een gat van een seconde dicht te rijden ten opzichte van Mercedes.”

“De reorganisatie in de technische afdeling ten tijde van Sergio Marchionne heeft ook zijn vruchten afgeworpen. Het heeft vooral geresulteerd in een nieuwe vorm van aanpakken binnen het team en het gaf hen nieuwe moed,” besluit Brawn.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België