“Charles Leclerc zal in 2019 bij Ferrari meteen voor de titel strijden”

19 oktober 2018 — Volgens Force India-piloot Esteban Ocon zal Charles Leclerc volgend jaar tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari voor de titel kunnen strijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

Sebastian Vettel had dan wel graag ook volgend seizoen Kimi Raikkonen nog als teamgenoot, de keuze viel uiteindelijk op Charles Leclerc. De Monegask maakt eind dit seizoen de overstap van Sauber naar Ferrari en zal volgens Esteban Ocon meteen voor de titel meestrijden.

“Ik denk dat Charles volgend jaar voor de titel zal strijden, zeker en vast,” aldus Ocon. “Het zal op zijn minst geen verrassing voor mij zijn.”

Ocon reed samen met Leclerc in de karting en volgens de Fransman is de promotie van Leclerc naar Ferrari en Pierre Gasly naar Red Bull tekenend voor de veranderingen binnen de Formule 1.

“Je zal Pierre en Charles zien strijden voor overwinningen en podiumplaatsen. De mentaliteit van de F1 zal daardoor waarschijnlijk veranderen, er zal ingezien worden dat ook jonge rijders het meteen zeer goed kunnen doen. Dat zal de jonge rijders helpen om in de F1 te geraken,” aldus Ocon.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België