Charles Pic zorgt voor de exit van D’Ambrosio

09 november 2011 — Geen Belg meer in de F1 in 2012. Jérôme D'Ambrosio zal komend seizoen alleszins niet meer achter het stuur van een Virgin zitten en dat ligt niet aan de naamsverandering van het team.

image

Volgens de Franse krant l’Equipe heeft de 21-jarige Fransman Charles Pic een contract getekend bij Marussia om in 2012 voor het team te gaan rijden. “In 2012 zal er minstens één Fransman op de grid staan”, luidt het op de website van l’Equipe.

Virgin heeft momenteel nog niks bevestigd of ontkent, maar als de berichten blijken te kloppen, betekent dat meteen het einde voor Jérôme. Die zal dit weekend dan aan zijn voorlaatste race beginnen in een carrière die voorlopig stopt na één seizoen Formule 1.

Een bittere pil voor onze landgenoot, want gezien de steile leercurve, waren de prestaties ook niet slecht als je rekening houdt met de capaciteiten van de wagen. Voorlopig zullen we nog moeten wachten voor we zeker zijn of het bericht klopt, maar volgens de krant zou de Britse renstal het bericht officialiseren bij de GP van Brazilië binnen tweetal weken.

Pic komt over van de GP 2 waar hij dit seizoen twee overwinningen behaalde en uiteindelijk vierde werd in het eindklassement. De titel in de GP 2 ging naar zijn landgenoot Romain Grosjean wiens naam intussen ook al een tijdje door de paddock waait.

Het wordt dus met spanning afwachten wanneer Virgin de berichten zal bevestigen, maar het ziet er allesbehalve goed uit voor Jérôme.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België