Charlie Whiting: “Extractie van Hulkenberg verliep volledig normaal”

26 november 2018 — Na de crash waarbij Nico Hulkenberg met zijn wagen ondersteboven kwam te liggen ontstond er commotie over het feit of Halo in zijn geval een goede extractie niet belemmerde. Volgens FIA-racedirecteur Charlie Whiting werkte alles echter zoals gepland.

artikel gaat verder onder de video

Dit bericht bekijken op Instagram

Quote of the season…? ߐ® . #Hulkenberg #AbuDhabiGP #F1 #Formula1

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

De commotie over de extractie van Hulkenberg werd deels veroorzaakt door een klein brandje achteraan zijn wagen alsook dat de marshals de wagen opnieuw omkeerden alvorens Hulkenberg uit zijn Renault stapte. Whiting meent dat alles zoals gepland verliep en dat er geen problemen waren.

“Om eerlijk te zijn was dit één van de incidenten waarvoor halo ontworpen was en waarbij het zou moeten helpen,” vertelde Whiting tegenover ‘Motorsport.com’. “Het zorgt ervoor dat de rijder meer ruimte heeft wanneer de wagen ondersteboven ligt. Het was één van de dingen waarvan we zeker wilden zijn dat het nog steeds mogelijk was.”

“We wisten dat hij oké was en dat er geen reden was om ons zorgen te maken.”

Dat de wagen eerst werd omgekeerd alvorens Hulkenberg uit de wagen stapte was volgens Charlie Whiting volledig normaal en geen reden om ons ongerust over te maken.

“De routine in zo’n situatie schrijft voor dat we de wagen terug op de wielen plaatsen, wat uiteraard met de nodige zorg diende te gebeuren. Eenmaal de wagen opnieuw op zijn wielen stond was Hulkenberg in staat om zelf uit de wagen te stappen.”

“Voor zover ik weet gebeurde alles erg rustig en was alles onder controle. Onze medisch afgevaardigde was tevreden met hoe alles was verlopen. Alles werkte zoals het moest,” besloot Whiting.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België