logo
 

Charlie Whiting: “Geen indicatie dat Perez opzettelijk tegen Sirotkin reed”

17 september 2018 — Het was één van de opmerkelijkste beelden tijdens de GP van Singapore. Sergio Perez die tegen Sergey Sirotkin reed. Het leek uit frustratie maar racedirecteur Charlie Whiting meent dat er geen indicaties zijn dat Perez opzettelijk tegen de Rus reed.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Checo Pérez (@schecoperez) op

“Ik heb niet met hem gesproken, ook de stewards niet, maar zover ik weet is het moeilijk om te geloven dat hij opzettelijk tegen een andere wagen zou rijden,” aldus Whiting. “

“Hij heeft hard geprobeerd om Sirotkin te passeren en hij leek een beetje gefrustreerd. Ik denk echter dat hij gewoon fout inschatte hoe ver hij voor hem reed, zeker als je ziet hoe close ze raceten doorheen de bochten 14, 15, 16 en 17. Ik denk dat hij een foute inschatting maakte.”

Ook Sergio Perez zei nadien dat hij gewoon probeerde om “de deur dicht te doen”.

“We waren hard aan het racen, hij was serieus zijn positie aan het verdedigen, hij was serieus aan het strijden en bewoog ook onder het remmen,” aldus Perez. “Ik had heel wat lock-ups terwijl ik remde. Vervolgens passeerde ik hem en probeerde ik de deur te sluiten maar ik bevond me dicht bij hem.”

“Ik moet de beelden bekijken maar ik denk dat ik de deur te snel dicht deed en ik denk dan ook dat de bestraffing terecht was.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België