logo
 

Charlie Whiting: “Onaanvaardbaar dat Ocon de strijd met de raceleider aangaat”

12 november 2018 — Volgens FIA-racedirecteur is het begrijpelijk dat Esteban Ocon zich wou ontdubbelen maar is het absoluut onaanvaardbaar dat hij daarvoor de strijd met Verstappen aanging.


“Het is absoluut toegestaan dat hij zich ontdubbelt, dat is duidelijk. Het is in het verleden al meermaals gebeurd,” aldus Charlie Whiting volgend ‘Racefans.net’.

“Uiteraard verwacht je wel dat dit dan op een veilige manier gebeurt. Om specifiek te zijn, het zou zuiver moeten gebeuren zonder dat er gestreden wordt. Hij zou niet moeten vechten om voorbij te geraken.”

Volgens Charlie Whiting had Red Bull aan Verstappen kunnen zeggen dat de ‘snellere’ Ocon achter hem reed. Tegelijkertijd vindt Whiting het echter onaanvaardbaar dat je als gedubbelde gaat strijden met de raceleider.

“Indien hij over de snelheid beschikt om voorbij te gaan dan zou je verwachten dat Red Bull tegen Verstappen zou zeggen “Ocon is snelle, laat hem voorbij’, ofzoiets.”

“Het ziet er echter naar dat hij er gewoon voor ging en het is jammer dat hij besloot om het gevecht aan te gaan, wat compleet onaanvaardbaar is.”

Volgens sommigen werd Ocon vooral met een stop-and-go penalty bestraft omdat hij met Verstappen de leider in de race had aangereden.

“Ik denk niet dat het enig verschil maakte dat het een incident met de raceleider betrof,” zegt Whiting. “Het maakt het in veel mensen hun ogen erger maar wat de stewards betreft maakt zoiets niet uit.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België