Chase Carey: “De F1 zal nooit nieuwe regels zomaar introduceren en opleggen”

15 oktober 2020 — Volgens F1-baas Chase Carey zal de Formule 1 als sport nooit zomaar regels opleggen en dicteren maar is het groter algemeen belang wel van toepassing.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nicoletta Floris (@laragazzadelmotorsport) op

Dat is ook de reden dat in tegenstelling tot vroeger niet één team zomaar meer zal kunnen dwarsliggen tegenover een ingrijpende reglementswijziging, al zal de Formule 1 dus niet zomaar regels opleggen. Als voorbeeld haalt Carey de eventuele invoering van zogenaamde ‘reversed grids’ aan.

“Ik denk dat een specifieke beslissing zoals die over kwalificatieraces een groepsbeslissing hoort te zijn. Wat mij betreft gaan we zoiets niet dicteren en zomaar opleggen,” aldus F1-baas Chase Carey tijdens een ‘Beyond the Grid’ podcast.

“Laat ons naar de pro’s en contra’s kijken, het nodige huiswerk verrichten om te kijken wat de voordelen en problemen zijn, en vervolgens een eerlijke discussie met iedereen erover houden.”

Volgens Carey is het belangrijk dat er op dat vlak een soort samenhorigheid is onder de teams, dit om het groter belang van de sport te dienen.

“Er moet een gedachte van partnerschap onder de teams zijn, eentje waarbij er niet gekeken wordt of het goed of slecht is voor jezelf als team, maar of het goed of slecht is voor de sport en dat er op basis daarvan een weloverwogen beslissing wordt genomen.”

“Is dit dan een beslissing waarbij we het gevoel hebben dat we respect tonen tegenover de sport en iets dat de sport aantrekkelijker maakt voor de fans? Dat is uiteindelijk toch wat we allemaal willen?”

‘Niet iedere fan zal het leuk vinden, je krijgt nooit de volle 100 procent achter je, wat ook de reden is dat we een beslissing dienen te nemen die volgens mij de sport beter maakt,” besloot Carey.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België