logo
 

Chase Carey: “Er is interesse van nieuwkomers voor de F1”

19 november 2018 — Volgens Formule 1-baas Chase Carey heeft het aangepaste reglement dat vanaf 2021 zal gelden er al voor gezorgd dat verschillende nieuwe partijen interesse hebben om in de Formule 1 te stappen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Nee, we krijgen niet plots vanaf 2021 ingrijpende wijzigingen op het vlak van het motorenreglement. Ook al zag het er lange tijd naar uit, er werd uiteindelijk besloten om slechts kleine wijzigingen aan te brengen aan het motorreglement.

Aanvankelijk werd gedacht dat enkele ingrijpende wijzigingen, waaronder een sterke vereenvoudiging van de motor die bovendien veel goedkoper moest worden, nieuwe partijen interesse zou doen krijgen om motorleverancier in de F1 te worden.

Volgens F1-baas Chase Carey zijn er immers verschillende partijen die interesse hebben om in de nabije toekomst in de Formule 1 te stappen, al wil Carey wel niet zeggen wie dat zijn.

“We wensten dat de hybride-motor relevant bleef voor de straatwagens,” aldus Chase Carey. “De motor behoort tot de absolute top wat technologie betreft. Deels is dat ook wat nieuwe motorleveranciers aantrekt.”

“Met het traject dat we nu afleggen hebben we gesproken met mogelijke nieuwe deelnemers die overwegen om in de Formule 1 te stappen, dat is bemoedigend.”

“Onze nieuwe breed gedragen overeenkomst over waar we heen willen met de motor is het juiste pad voor iedereen, zowel voor bestaande als nieuwe deelnemers,” besloot Carey.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Liberty Media

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië