Chase Carey: “F1 heeft goed gehandeld en de juiste beslissingen genomen”

13 maart 2020 — De Formule 1 krijgt naar aanleiding van de erg late afgelasting van de GP van Australië en het gebrek aan snelle en doortastende communicatie erg veel kritiek. F1-baas Chase Carey vindt echter dat ze de juiste beslissingen genomen hebben.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door F1Head (@f1head) op

Op donderdag kwam het statement van McLaren dat ze door een coronabesmetting bij een teamlid niet zouden deelnemen aan de GP van Australië. Het duurde echter tot vlak voor aanvang van de eerste oefensessie alvorens beslist werd om de race officieel te annuleren.

Die beslissing kwam er na een nacht lang vergaderen in een hotel en werd pas wereldkundig gemaakt toen F1-fans al met velen bij elkaar stonden te wachten aan de ingangen van het Albert Park Circuit.

De F1, de FIA en de organisatoren van de Australische Grand Prix kregen erg veel kritiek te verwerken maar F1-baas Chase Carey vindt dat de Formule 1 correct en juist gehandeld heeft.

“Onze gedachten zijn bij zij die hierdoor geraakt zijn,” aldus F1-baas Chase Carey tijdens een persconferentie waarin de annulatie van de Australische GP werd toegelicht.

“Ik wil ook mijn teleurstelling en begrip tegenover de fans uitdrukken. Dit was de race waarnaar we allemaal uitkeken, de fans zijn geweldig hier. Het is jammer dat de race niet kan doorgaan, maar de situatie is snel veranderd.”

“Ik denk dat we de juiste beslissingen genomen hebben, we hebben intens samengewerkt met alle partners.”

“Ik denk dat we allemaal teleurgesteld zijn dat de race niet kan doorgaan maar dit zijn uitdagende tijden en ik denk dat we de beslissingen hebben genomen die we dienden te nemen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

- Strange Days Indeed - Australian F1 Grand Prix, official cancellation announcement, Friday, March 13th, 2020. . . . . . #australia #ausgp #melbourne #coronavirus #covid19 #f1 #formulaone #formula1 #cancellation #over #itsoff #gettysport #gettyimages #gettyf1 #chasecarey #libertymedia

Een bericht gedeeld door Clive Mason (@clivejmason) op

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België