Chase Carey: “Ik mag helpen maar niet in de weg lopen”

02 oktober 2020 — De CEO van de F1, Chase Carey, zal in januari de fakkel doorgeven aan zijn opvolger Stefano Domenicali met wie hij naar eigen zeggen dezelfde visie deelt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Sinds Liberty Media de plak zwaait in de Formule 1 was de Amerikaan Chase Carey de CEO van de sport maar vanaf 2021 neemt voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali de fakkel over. De nieuwe rol van Carey zal uitsluitend een raadgevende functie zijn.

“Het was geweldig,” blikt Carey terug op zijn tijd als CEO bij ‘Sky.’

“Het was anders dan alles wat ik ervoor al gedaan had in mijn leven. Het was buitengewoon, het is een buitengewone sport met buitengewone sportmensen die ongelooflijke dingen doen. Het is fijn om daar deel vanuit te maken.”

Dit seizoen is alles behalve een makkelijk jaar voor de Formule 1 maar Carey is ervan overtuigd dat hij de sport in een goede gezondheid kan doorgeven.

“Ik denk dat er een geweldige toekomst voor ons ligt. Het is fijn om Stefano te hebben, hij kent de sport hij zal kunnen verder bouwen op wat wij gecreëerd hebben.”

De zoektocht naar een nieuwe CEO liep al een tijdje en Stefano Domenicali was een naam die meteen in het oog sprong. Maar toch werden er nog voor de hand liggende en ook minder voor de hand liggende pistes onderzocht. Zelf kwam Carey als buitenstaander in de F1 terecht en dat was niet altijd een nadeel.

“Het was dikwijls een voordeel want op die manier konden we de dingen vanuit een andere hoek bekijken,” gaat Carey verder.

Onder het bewind van Ecclestone werden dingen als sociale media niet altijd even goed benut en daar heeft Liberty Media, niet zonder succes, wel op ingespeeld.

“Het is nu belangrijk dat we iemand hebben die meteen aan de slag kan en de uitdagingen aan kan,” aldus Carey.

De Amerikaan zal zijn opvolger nog een tijdje begeleiden.

“Ik ga niet helemaal verdwijnen. Maar uiteindelijk moet Stefano zijn eigen beslissingen nemen. We hebben gesproken over waar de prioriteiten moeten liggen en we delen een visie op waar de Formule 1 heen moet.”

“Ik mag helpen maar niet in de weg lopen,” sluit Carey af met een kwinkslag.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België