logo
 

Chase Carey: “We werken aan F1-kalender met 15-18 races die in de zomer begint”

24 maart 2020 — F1-baas Chase Carey heeft in een nieuwe open brief laten verstaan dat er naarstig gewerkt wordt aan een nieuwe F1-kalender die hopelijk deze zomer begint.

De eerste acht races van de F1-kalender 2020 zijn reeds gesneuveld. Over de GP van Monaco mogen we nu al definitief een kruis maken voor 2020 en het is maar de vraag welke races alsnog op de F1-kalender zullen terugkeren.

De verplichte zomerpauze werd al naar maart en april gebracht om plaats te maken voor een herschikking van de F1-kalender maar volgens Chase Carey mogen we ons in het beste geval aan zoen 15 à 18 races verwachten dit seizoen.

“Niemand kan momenteel exact voorspellen hoe de situatie zal verbeteren. De situatie zal echter verbeteren en wanneer dat het geval is zijn we klaar om opnieuw te gaan racen,” aldus Carey. “We willen allemaal onze fans een mooi kampioenschap in 2020 bezorgen.”

“We erkennen dat er mogelijk nog meer raceweekends uitgesteld dienen te worden, desondanks verwachten wij en onze partners dat op een bepaald moment in de zomer het F1-seizoen zal starten en dat met een aangepaste kalender waarop zo’n 15 à 18 races zullen staan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België