“Chassis van McLaren is beter dan dat van Ferrari”

15 mei 2016 — Volgens Fernando Alonso is het chassis van McLaren beter dan dat van Ferrari.


Alonso geraakte voor de eerste keer dit seizoen met zijn McLaren-Honda MP4-31 in Q3. De Spanjaard moest daarin tevreden zijn met de tiende tijd, maar vergeleken met de rest van het seizoen is dat alvast een mooie vooruitgang.

Ondanks die mooie tiende tijd was Alonso wel bijna twee seconden trager dan polesitter Lewis Hamilton. Toch toont het volgens Alonso aan dat McLaren heel wat progressie heeft geboekt en dan vooral met het chassis. De updates op de wagen werken erg goed en volgens Alonso is het tijdsverschil grotendeels toe te schrijven aan de Honda-motor die minder krachtig is en waardoor McLaren nog steeds een ernstig nadeel ondervindt.

Volgens Alonso zijn de sectortijden van de derde sector, de sector die meer technisch is en minder rechte stukken bevat, daarvan het bewijs. Alonso is dan ook van mening dat het chassis van McLaren momenteel beter is dan dat van Ferrari.

“De derde sector is een redelijk goede referentie en we bevonden ons daarin vandaag (gisteren) achter Mercedes en Red Bull,” aldus Alonso. “Ze lijken erg sterk maar laat ons de komende races afwachten, waarin we onze efficiëntie en mechanische grip hopelijk kunnen verbeteren.”

Alonso is uiteraard enigszins opportunistisch, aangezien Ferrari waarschijnlijk door een fout bij de afstelling haar kwalificatie verprutste. De Italiaanse renstal was tijdens de derde oefensessie amper één à twee tienden trager dan Mercedes, terwijl dat tijdens de kwalificatie plots meer dan een seconde was.

Tijden derde sector:
1. Hamilton: 28.736s
2. Rosberg: 28.786s
3. Ricciardo: 28.931s
4. Verstappen: 29.151s
5. Alonso: 29.198s
6. Vettel: 29.284s
7. Bottas: 29.314s
8. Raikkonen: 29.335s
9. Button: 29.454s
10.Sainz: 29.474s

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België