logo
 

Chilton bevestigd bij Marussia

12 januari 2014 — Max Chilton zal ook in 2014 voor Marussia uitkomen, dit werd op zaterdag officieel bevestigd door het team. image

Zo zal Marussia ook in 2014 met dezelfde rijdersbezetting aantreden, want Jules Bianchi werd enige tijd geleden al officieel vastgelegd. Teambaas John Booth pleit voor stabiliteit binnen het team.

“We zijn tevreden met Max als rijder voor 2014. Het is immers belangrijk dat je, vooral met het oog op de reglementswijzigingen, zorgt voor stabiliteit binnen je team en het is goed voor onze technische mensen dat de bezetting ongewijzigd blijft. Max kan terecht trots zijn op de vooruitgang die hij vorig seizoen gemaakt heeft. Nu kunnen we onze aandacht vestigen op het nieuwe seizoen en op onze prestaties opdat die opnieuw zouden verbeteren.” aldus Booth.

Chilton haalde in 2013 als rookie in elke race de finish, en dat zorgde meteen voor een nieuw record. Het vorige record uit 2005 stond op naam van Tiago Monteiro, die toen voor Jordan uitkwam. Chilton zelf is uiteraard zeer blij met zijn verlengd verblijf in de Formule 1. “Ik heb ontzettend veel geleerd in mijn eerste jaar. Ik hoop die ervaring te kunnen gebruiken in mijn tweede seizoen zodat ik mijn volle potentieel kan tonen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België