logo
 

Chinees debuteert tijdens oefensessie op Monza

05 september 2012 — Nu vrijdag zal er voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 een Chinees deelnemen aan een oefensessie tijdens een raceweekend.

image
De eer is weggelegd voor Ma Qing Hua, de Chinees die testrijder is bij HRT. Eerder reed Ma Qing Hua ook al de Young Driver Test op het circuit van Silverstone.

HRT laat weten dat Ma Qing Hua uitermate goed voorbereid is op zijn deelname aan de eerste oefensessie. De Chinees deed heel wat testwerk in de simulator en is ook op fysiek vlak uitermate goed voorbereid.

“Dit is een enorm belangrijke stap om mijn droom te verwezenlijken, een F1-rijder worden. Het is de tweede keer dat ik in de wagen zal zitten, na mijn Young Driver Test op het circuit van Silverstone. Ik ben ook erg opgewonden dat ik op een circuit zoals Monza mag rijden. Het is de bedoeling dat ik verdere stappen zet in mijn programma en bijkomende kilometers en ervaring opdoe. Uiteraard wil ik het team waar nodig helpen,” aldus Ma Qing Hua.

Ma Qing Hua zal Narain Karthikeyan vervangen tijdens de eerste oefensessie. Voor China wordt het alvast een nieuw hoogtepunt en uiteraard zal ook Bernie Ecclestone dit graag zien. Er zullen immers heel wat Chinezen aan hun tv gekluisterd zitten ...

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België