logo
 

Christian Horner beleeft slapeloze nachten door Adrian Newey

06 januari 2014 — Christian Horner beleeft slapeloze nachten door Adrian Newey, tot die opmerkelijke vaststelling kwam 'Turun Sanomat'.

image
Adrian Newey droeg de voorbije seizoenen in grote mate mee aan het overweldigende succes dat Red Bull en Sebastian Vettel behaalden. De grandioze ontwerper, die algemeen beschouwd wordt als de beste ontwerper in de Formule 1, zorgt er momenteel voor dat Christian Horner, slapeloze nachten beleeft.

Newey zorgde er de voorbije seizoen met enkele ingenieuze ontwerpen voor dat de concurrentie telkens op achtervolgen was aangewezen. Maar Christian Horner maakt zich zorgen want Adrian Newey staat ervoor bekend dat hij telkens de limieten opzoekt en vaak die limieten zelfs nog verlegd. Dat heeft in het verleden soms voor betrouwbaarheidsproblemen gezorgd. Laat nu net dat de vrees van alle teams zijn voor het seizoen 2014. Omwille van de vele en tevens ingrijpende reglementswijzigingen is de algemene verwachting dat er heel wat meer betrouwbaarheidsproblemen zullen zijn dit seizoen.

“Betrouwbaarheid is absoluut het belangrijkste bij de ontwikkelingen voor het seizoen 2014,” aldus Christian Horner tegenover het Finse ‘Turun Sanomat’. “Uiteraard willen we ook heel goede prestaties kunnen neerzetten van bij de start van het nieuwe seizoen.”

Christian Horner maakt zich dan ook extreme zorgen over de betrouwbaarheid van de nieuwe RB10 waarmee Sebastian Vettel en Red Bull in 2014 hun wereldtitel willen verlengen.

“Zoals men ondertussen wel weet heeft Adrian Newey zijn wagen meestal niet ruim op tijd klaar te hebben. Ik ben er zeker van dat ik meerdere slapeloze nachten zal beleven alvorens de wagen klaar zal zijn.”

Christian Horner liet tijdens het interview met ‘Turun Sanomat’ ook nog weten dat het succes van de voorbije seizoenen geen garantie is voor succes tijdens het komende seizoen.

“We kunnen winnen maar de strijd voor de wereldtitel is enorm hard. We weten dan ook hoe snel alles in de Formule 1 kan veranderen,” besluit Horner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België