Christian Horner: “Daniil Kvyat verdient een tweede kans”

02 oktober 2018 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner verdient Daniil Kvyat een nieuwe kans in de Formule 1 en bij Toro Rosso, ook al komt daar van buitenaf erg veel kritiek op.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniil Kvyat (@danydk1) op

“Dit is erg goed voor Dany,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik heb deze zomer wat tijd met hem doorgebracht en ik dnekd at het goed voor hem was dat hij wat tijd weg van de Formule 1 heeft kunnen doorbrengen. Weg uit de schijnwerpers van de F1, tijd om erop terug te blikken.”

“2016 was een erg zwaar jaar voor hem, toen hij van Red Bull terug naar Toro Rosso moest. Ik denk dat hij dat nooit echt heeft kunnen verwerken.”

Volgens Horner was het dan ook een goede zaak dat Kvyat even langs de zijlijn heeft kunnen toekijken, dat hij heeft kunnen rijpen en bij Ferrari simulatorwerk kon doen.

“Hij beschikt over de nodige snelheid. Hij won voor ons het GP3-kampioenschap. Hij reed in 2015 enkele zeer goede races,” aldus Horner. “Ik vind dat hij een tweede kans verdient en het zal interessant zijn om te zien waartoe hij in staat is.”

Die tweede kans is eigenlijk al een derde kans die Kvyat bij Red Bull en Toro Rosso krijgt. Afwachten of het deze keer wel een succes wordt ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België