Christian Horner: “Er zijn mogelijkheden voor Max om Mercedes aan te vallen”

11 oktober 2020 — Red Bull zette een degelijke prestatie neer tijdens de kwalificaties voor de GP van de Eifel met een derde en een vijfde plaats.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Teambaas Christian Horner is een tevreden man na de kwalificaties op de Nürburgring met een derde plaats voor Max Verstappen en een vijfde stek voor Alex Albon. Het zag er even naar uit dat de tweede startrij zou bezet worden door Red Bull maar daar stak Charles Leclerc in extremis nog een stokje voor.

“De derde en vijfde plaats van Max en Alex voor de Eifel Grand Prix van morgen is een degelijk resultaat dat ons kansen biedt voor de race,” aldus Horner op de officiële website van Red Bull. 

“Na het verlies drie uur mogelijkheid om te testen op vrijdag door het slechte weer, was het belangrijk om vandaag meteen alles goed te hebben. Vooral in deze koude en lastige omstandigheden, maar Max en Alex waren er gelijk goed bij tijdens de kwalificaties.”

“Het is natuurlijk bemoedigend om te zien dat het gat naar Mercedes op zaterdag kleiner wordt en in de fabriek is hard gewerkt om ons elk weekend te voorzien van updates om mee naar het circuit te brengen.”

“Alex liet weer een degelijke zaterdag zien terwijl hij de auto steeds beter begrijpt en het leek erop dat we de tweede startrij helemaal gingen inpalmen maar daar stak Leclerc nog een stokje voor.”

“Het spel kan beginnen morgen want beide rijders hebben als doel om het gevecht met Mercedes aan te gaan in wat lijkt op uitdagende weersomstandigheden,” besluit Horner

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België