logo
 

Christian Horner gaat hevig in discussie met Niki Lauda

24 maart 2013 — Bij de Duitse zender RTL sleepten ze na afloop van de race Niki Lauda, analist voor de zender en actief bij Mercedes, alsook Christian Horner, de teambaas bij Red Bull, voor de camera. Lauda en Horner gingen hevig in discussie over de situatie tussen Webber en Vettel.

image
Lauda en Florian König, presentator bij de Duitse zender RTL, gingen stevig in discussie met Christian Horner. Allebei namen ze immers geen blad voor de mond en stelden ze kritische vragen aan Horner.

Wie nam immers de beslissing over het al dan niet strijden tussen Webber en Vettel?

“Het was een overduidelijke beslissing van de rijders. We hebben beide rijders tot de laatste pitstop vrij laten rijden. Door de problemen met de banden die er specifiek waren tijdens dit raceweekend hebben we na de laatste pitstop gezegd dat de race gecontroleerd moest uitgereden worden.”

“Dat was inderdaad voordat Sebastian aan Mark voorbij ging. Voordat de strijd tussen Sebastian en Mark er was. Maar blijkbaar was het individueel belang voor de rijders belangrijker dan het resultaat voor het team. Wij wensten simpelweg beide wagens aan de finish te krijgen, zonder het risico dat ze elkaar van de baan zouden rijden. Blijkbaar was de wens van de rijders groter dan die van het team. In het verleden hebben ze ook al meermaals met elkaar gestreden.”

“Sebastian heeft de beslissing zelf genomen. Gelukkig hebben ze elkaar voldoende plaats gegeven en konden ze op die manier ‘fair’ met elkaar strijden.”

Bij de Duitse zender RTL verwezen ze vervolgens naar het feit dat Webber moet kunnen vertrouwen op wat het team hem zegt. Aangezien Webber de boodschap had gekregen dat hij tempo mocht minderen en zo de race kon uitrijden.

“Ja, dat klopt,” reageerde Horner. “Maar we hebben het uiteraard tegen beide rijders gezegd.”

Niki Lauda, als analist te gast bij RTL pikte daarop in door Christian Horner op de man af te vragen of Sebastian Vettel dan de orders van het team heeft genegeerd.

“Ik denk dat Sebastian zijn eigen belang boven dat van het team heeft gesteld. Hij kijkt naar de titel en de 25 punten voor hem, wij kijken naar de punten voor het team. Jouw rijders hadden hetzelfde probleem als die van ons,” beet Christian Horner vervolgens gretig van zich af.

Horner verwees daarmee naar het feit dat Nico Rosberg bij Mercedes niet voorbij Hamilton mocht. Mercedes is het team waarvoor Niki Lauda werkt. De teambaas van Red Bull liet vervolgens weten dat deze situatie tussen Webber en Vettel uitgebreid achter gesloten deuren zal besproken worden.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België