Christian Horner: “Het was onmogelijk om Sergio Perez en zijn prestaties te negeren”

19 december 2020 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner was het voor zijn team de evidentie zelve om naar iemand als Sergio Perez te kijken als mogelijke kandidaat voor het tweede racezitje bij Red Bull.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BWT Racing Point F1 Team (@racingpointf1)

Christian Horner is uiteraard verheugd om iemand als Sergio Perez als tweede rijder te kunnen aanstellen maar tegelijkertijd erkent hij ook dat het een enorm moeilijke beslissing was om iemand als Alex Albon aan de kant te schuiven.

“Dit was een enorm moeilijke en harde beslissing om te nemen,” gaf Christian Horner toe naar aanleiding van de bevestiging van Perez als teamgenoot van Verstappen.

“Ik denk dat we allemaal Alex Albon wilden zien slagen. We hebben gezegd dat we Alex een seizoen de tijd zouden geven en dat we geen beslissing zouden nemen voor het einde van het seizoen, voordat we alle data hadden. Dat is duidelijk ook wat we gedaan hebben.”

Volgens Horner heeft Red Bull echter naar de cijfers gekeken, naar de performance, en dan kwam Sergio Perez er duidelijke als beste uit.

“Wanneer je echter naar de data kijkt, en wanneer je naar de ratio tussen beide rijders kijkt, dan was het een beslissing die duidelijk daardoor gedreven is.”

“Het was gewoonweg onmogelijk om de performance van Sergio doorheen het jaar bij Racing Point te negeren, en dan in het bijzonder zijn tweede seizoenshelft.”

“Het was een zeer, zeer moeilijke beslissing, een beslissing die nog moeilijker werd gemaakt doordat Alex zo’n toffe kerel is.”

“Hij blijft echter een belangrijk deel van het team uitmaken, deel van het team in 2021 dat zich vooral focust op de ontwikkelingen voor 2022. Hij zal zich uiteraard ook focussen op 2022, waarin hij opnieuw zelf zal willen racen,” besloot Horner.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België