logo
 

Christian Horner: “Idee van drie wagens per team zorgt voor problemen”

12 september 2018 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zijn idee van drie wagens per team, waarbij er in de derde wagen een jonge rijder moet zitten, wordt niet op gejuich onthaald. Volgens Christian Horner zorgt het voor heel wat praktische problemen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

“Ik heb een simpele oplossing,” zei Toto Wolff toen hij zijn voorstel toelichtte. “Geef ons een derde wagen. Maak het verplicht dat een jonge rijder, met maximum twee jaar ervaring in de F1, in die wagen moet rijden.”

“De kosten daarvoor zouden niet enorm zijn. De grid zou veel meer wagens bevatten en we zouden een geweldig spektakel hebben met jonge rijders die om de hoek komen piepen en die erg hard zouden strijden met de Valtteris en Lewisen op de grid. Ze zouden ons verrassen.”

Red Bull-teambaas Christian Horner is echter geen voorstander van het idee van drie wagens per team. Volgens Horner zorgt het voor heel wat praktische problemen en ook de teams uit het middenveld zouden extra financiële druk ervaren.

“Het is een interessant idee maar er zijn echter enkele praktische problemen, zoals onder andere de pitstops, die erg complex worden,” aldus Christian Horner tegenover ‘Motorsport.com’.

“Het is een interessant concept maar op praktisch vlak is het zeer, zeer complex. Ik zie niet hoe het middenveld hier erg blij mee zou zijn.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België