Christian Horner: “Ik ben onder de indruk van Carlos Sainz”

25 november 2019 — Carlos Sainz heeft met McLaren een meer dan behoorlijk seizoen afgewerkt met een derde plaats in Brazilië als kers op de taart. Dat is ook Red Bull-teambaas Christian Horner niet ontgaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Het duurde wel even eer Sainz zijn derde plaats in Brazilië kon vieren want zelfs nadat Lewis Hamilton een straf kreeg voor zijn aanrijding met Albon was het nog niet zeker dat de Spanjaard naar de derde plaats zou doorschuiven.

De Spanjaard was immers zelf het onderwerp van een onderzoek omdat het vermoeden bestond dat hij zijn DRS op het verkeerde moment had gebruikt. Eens het uitgeklaard was dat Sainz zelf daar geen schuld aan had was alles in kannen en kruiken en was zijn eerste podium een feit.

Eigenlijk was die podiumplaats niet nodig om te zien dat Sainz een consistent seizoen met McLaren achter de rug heeft want hij eindigde maar liefst twaalf keer in de punten dit jaar.

Het is ook Red Bull-teambaas Christian Horner niet ontgaan dat zijn voormalige poulain het uitstekend doet bij zijn nieuwe team.

“Het is mooi om te zien dat hij dit jaar met een sterke auto een mooi seizoen afwerkt,” aldus Horner in Brazilië.

“Hij heeft zijn werk tot nu toe heel goed gedaan en heeft heel goed gereden”, benadrukte Horner nogmaals, en ging zelfs nog een stap verder: “Hij was waarschijnlijk de beste coureur op het middenveld na de groep van topteampiloten en hij heeft een paar opmerkelijke races gereden.”

“We hebben besloten om onze eigen weg te gaan, maar we zijn er nog steeds trots op dat we hem de kans hebben gegeven om door te stromen naar de Formule 1. Hij heeft deze kans gegrepen om een F1-carrière op te bouwen, ook al doet hij dat nu met een ander team”.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België