Christian Horner: “In 2018 ligt de focus van Red Bull op betrouwbaarheid”

02 december 2017 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner ligt de focus voor Red Bull volgend seizoen vooral op de betrouwbaarheid.


En dat in 2018 net daar de focus ligt mag geen verrassing zijn. Red Bull Racing wist dit seizoen dertien keer op het podium te finishen maar het zag evenveel keer een wagen opgeven tijdens een race.

Dertien opgaves tijdens twintig races, dat is uiteraard onaanvaardbaar, zeker wanneer je weet dat Red Bull in de aanloop naar het seizoen had gehoopt om mee te kunnen strijden om de titel. Wanneer je dan zo’n slechte betrouwbaarheid hebt, dan mis je uiteraard ook enorm veel punten.

“Op het vlak van de betrouwbaarheid hebben we te vaak tijdens races de finish niet gehaald,” aldus Horner. “Onze slechte betrouwbaarheid is ons het voorbije seizoen duur komen te staan.”

Ook tijdens de laatste race van het seizoen, in Abu Dhabi, moest een F1-bolide van Red Bull door technische problemen aan de kant gezet worden.

“Wanneer je weet dat iedere opgave ons gemiddeld tussen de tien à twaalf punten heeft gekost, dan moet je geen wiskundeleraar zijn om te weten hoe kostbaar dit voor ons is geweest.”

Red Bull Racing eindigde uiteindelijk als derde in het kampioenschap, op 300 punten van Mercedes en 154 punten van Ferrari, dat tweede eindige.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Red Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België