Christian Horner: “Ironisch dat Renault ons van het podium houdt met dubbele opgave”

01 april 2019 — Voor het Renault F1 team draaide de GP van Bahrein uit op een ongelooflijk drama. Beide wagens moesten op luttele seconden tijd opgeven. Bij Renault kwam het hard aan, terwijl Red Bull-teambaas Christian Horner het niet kon nalaten om nog wat zout in de wonde te strooien ...


“Na een zeer intense winter is dit een zeer slechte start van ons seizoen,” zei Cyril Abiteboul na afloop van de GP van Bahrein. “Net als in Melbourne werd onze kwalificatie in Bahrein ernstig gecompromitteerd door enkele kleine elektronische problemen op beide wagens.”

“Onze race kwam plots tot een einde terwijl we zo dicht bij de finish waren. Het waren problemen die we eerder al ervaarden maar die we niet konden verhelpen in Bahrein.”

“Deze problemen zijn enorm frustrerend en onaanvaardbaar, aangezien beide wagens erg competitief waren over zowel één snelle ronde alsook tijdens de race. We moeten reageren en onze focus op de betrouwbaarheid leggen.”

Voormalig partner Red Bull kon het bij monde van Christian Horner niet nalaten om nog wat zout in de wonde van Renault te strooien. Doordat beide Renault uitvielen kwam tegen het slot van de race immers de safety car op de baan. Daardoor kon Max Verstappen Charles Leclerc niet meer inhalen en mistte hij de derde plaats op het podium.

“Renault dat zichzelf ‘opblaast’, het heeft ons van het podium gehouden,” aldus Horner. “Ironisch niet? Of ze nu in onze wagen zitten of niet, ze houden ons van het podium.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België