logo
 

Christian Horner laat Carlos Sainz niet naar Mercedes vertrekken

18 december 2016 — Christian Horner weerlegt de speculaties dat Carlos Sainz Toro Rosso zou verlaten om voor Mercedes te rijden. De Spanjaard heeft immers een meerjarig contract met Red Bull.


Hoewel Valtteri Bottas en Pascal Wehrlein de grootste kanshebbers zijn voor het zitje bij Mercedes, wordt Carlos Sainz ook in beeld gebracht met Mercedes. Renault probeerde de Spanjaard al te strikken als rijder voor 2017, maar Red Bull weigerde in te stemmen. Christian Horner zegt dat Mercedes een dergelijk antwoord mag verwachten.

“Waarom zouden we hem naar Mercedes laten gaan? Carlos heeft een heel goed jaar achter de rug. Hij is een Red Bull-rijder”, vertelt Horner tegenover BBC.

“We hebben in hem geïnvesteerd om hem in Formule 1 te krijgen en hij heeft een meerjarig contract. Het is dan ook niet logisch om je concurrent één van je eigen rijders aan te bieden. Ze zullen de contractuele situaties van de rijders wel weten, maar hun keuzes zijn gelimiteerd.”

Horner gelooft dat Mercedes het voorbeeld moet volgen van Red Bull en een jonge rijder de kans moet geven. Hij denkt echter ook dat Valtteri Bottas een goede keuze is voor de wereldkampioen.

“Je kan de jonge kerels een kans geven, kijken wat ze kunnen doen in een competitieve wagen. Als ze kiezen voor Wehrlein of Bottas, dan zijn beide keuzes capabel om vooraan mee te strijden. Je weet het enkel als je ze de kans geeft. Dat is wat we deden met Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo. Heel wat mensen zeiden dat we Kimi Räikkönen moesten nemen toen we kozen voor Ricciardo. Als je de jonge rijders geen kans geeft, weet je niet als ze vooraan kunnen meedoen.”

Mercedes liet al weten haar rijder ten vroegste bekend te maken na 3 januari.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België