Christian Horner: “Max dacht dat het voorbij was, wij zagen een kans”

19 juli 2020 — Na afloop van de race was er niets dan lof voor de mecaniciens die Max Verstappen zijn F1-bolide net op tijd klaar kregen om ondanks zijn crash toch aan de race te beginnen.

Tijdens een rondje richting de startgrid schoof Max Verstappen rechtdoor en crashte hij tegen de bandenmuur. De ophanging van Verstappen zijn Red Bull F1-bolide was beschadigd maar de Nederlander slaagde er alsnog in om richting de startgrid te rijden.

Daar begonnen de mecaniciens van Red Bull vervolgens aan de herstellingswerkzaamheden maar volgens Christian Horner scheelde het niet veel of Verstappen was de pitstraat ingereden in plaats van richting de startgrid.

“We deden een erg late call en vertelden hem om naar de startgrid te rijden,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports’. “Max dacht dat het voorbij was maar op de televisie konden we zien dat we nog een kans maakten.”

De mecaniciens slaagden er inderdaad in om de ophanging van Verstappen zijn F1-bolide net op tijd te vervangen zodat de Nederlander alsnog aan de race kon beginnen.

“De jongens hebben fantastisch werk verricht. Om zoiets in twintig minuten te doen is gewoonweg bizar. Normaal duurt zoiets anderhalf uur. Dit dragen we echt aan hen op. Je zag het zweet op hun voorhoofd staan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België