logo
 

Christian Horner: “Nooit eerder zo veel stress gekend”

26 november 2012 — De spanning bij Red Bull teambaas Christian Horner was naar eigen zeggen nog nooit zo groot als tijdens de race gisteren op Interlagos.

image
De GP van Brazilie is de thriller geworden waar de hele wereld naar uitkeek. Voor de fans was de spanning te snijden, maar ook voor iedereen op het circuit waren de zenuwen strak gespannen. Christian Horner weet bijna zeker dat dit voor hem de meest zenuwslopende race uit zijn carrière was.

Horner: “Deze race had alles, en het begon al meteen na de start met het incident waarbij Sebastian spinde. Gelukkig raakte hij niemand anders meer. De wagen had enige schade opgelopen, maar hij kon uiteindelijk toch terug verder, en ontwikkelde een ongelooflijk tempo in de regen.”

“Toen het voor het eerst begon te regenen, lag Seb al in zesde of zevende stelling. Hij kwam binnen voor intermediates, maar het stopte al snel met regenen, waardoor de baan opdroogde, en hij opnieuw moest binnenkomen voor harde banden.Toen de baan droog lag, merkten we het verschil in prestaties door de schade achteraan de wagen.”

Vettel moest dan uiteindelijk nog een pitstop maken om nieuwe intermediates, want na een korte droge periode kwam de regen opnieuw opzetten, zij het dit keer een stuk harder. Het team stond echter niet klaar voor de Duitser, omdat het radiocontact wegviel. Uiteindelijk wist Vettel zich toch in een positie te nestelen die genoeg bleek om zijn derde opeenvolgende wereldtitel binnen te halen.

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BraziliëSebastian VettelRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië