Christian Horner: “Red Bull F1-bolide ‘misdraagt’ zicht nog steeds”

26 juli 2020 — Red Bull-teambaas Christian Horner is ondanks de tweede plaats van Max Verstappen tijdens de GP van Hongarije nog steeds niet blij met de Red Bull RB16.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Voorafgaand aan de race slaagden de mecaniciens van Max Verstappen erin om op twintig minuten tijd de ophanging van de Nederlander zijn Red Bull F1-bolide te herstellen. Verstappen kon zo alsnog deelnemen aan de race en finishte zelfs als tweede op het podium.

Niets dan lof vanwege Horner voor de mecaniciens. Zij lagen mee aan de basis van de onverhoopte podiumplaats van Verstappen. De Nederlander slaagde zelfs erin om Bottas achter zich te houden.

“Beide Mercedes-wagens splitten hebben we te danken aan de strategie en aan Max zijn eerste rondje,” vertelt Horner tegenover ‘Crash.net’. “Zijn race was erg sterk maar zoals je ziet heeft Mercedes heel wat racesnelheid dat het achter de hand houdt.”

Verstappen en Albon klagen soms dat de Red Bull RB16 zich plots anders kan gedragen, een probleem dat zich tijdens de drie eerste races van het seizoen manifesteerde en waarvoor op het vlak van de aerodynamica en de afstelling een oplossing voor gezocht moet worden.

“Ik denk dat er zich aerodynamisch iets niet goed gedraagt,” aldus Horner. “Het is een kwestie van dit te begrijpen en het vast te pakken.”

“We hebben enkele anomalieën in de wagen die zich niet gedragen zoals verwacht. We hebben dan ook heel wat werk te doen om dit te begrijpen en aan te pakken voor de komende races.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België