Christian Horner: “Red Bull F1-bolide moet in 2021 op elk circuit sterk presteren”

22 december 2020 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner wordt het voor Red Bull belangrijk om er voor te zorgen dat de nieuwe F1-bolide op alle soorten circuits sterk weet te presteren, en niet enkel bijvoorbeeld op circuits met veel bochten ofzo.

Horner blikt tevreden terug op de ontwikkelingen die tijdens het voorbije seizoen hebben plaatsgevonden. Red Bull slaagde erin om de kloof met Mercedes enigszins te dichten en won zelfs tegen alle verwachtingen in de laatste race van het seizoen.

“Ik denk dat we de wagen aanzienlijk verbeterd hebben,” aldus Christian Horner volgens ‘Motorsport.com’.

“Ik denk dat we de problemen met de wagen begrepen hebben en ik denk dat we ze met het oog op volgend jaar verder kunnen aanpakken.”

Volgens Horner wordt het gezien de erg uitgebreide F1-kalender met 23 races en slechts twee tokens ter beschikking om de wagen verder te ontwikkelen erg belangrijk om over een wagen te beschikken die op elk type circuit goed weet te presteren.

“We hebben nood aan een wagen die op alle verschillende circuits goed weet te presteren, iets dat Mercedes erg goed heeft weten te doen. Op dat vlak moeten we volgend jaar sterker zijn.”

“We moeten sterk zijn op elk type van circuit, zeker met 23 races op de kalender.”

De overwinning van Max Verstappen tijdens de laatste race van het seizoen is volgens Horner bovendien erg belangrijk voor de sfeer binnen het team.

“Het is erg bemoedigend om op een circuit zoals Abu Dhabi te hebben gewonnen, zo vlak voor de winter is dat zeer belangrijk.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België