Christian Horner: “Red Bull heeft met Volkswagen gesproken”

24 oktober 2015 — Red Bull-teambaas Christian Horner heeft toegegeven dat het met Volkswagen heeft gesproken over een samenwerking in de Formule 1.


Jarenlang zijn er al geruchten geweest over Volkswagen dat eventueel in de Formule 1 zou stappen, maar nooit waren ze zo concreet als dit jaar. Red Bull wenste immers een competitievere motor en er waren dan ook geruchten dat het daarvoor bij Volkswagen was gaan aankloppen.

Er kwam nooit een officiële bevestiging maar nu geeft Christian Horner toe dat er daadwerkelijk gesprekken hebben plaatsgevonden met Volkswagen. Nadat in Singapore bekend werd dat Ferrari Red Bull niet van motoren wenste te voorzien kwam Volkswagen plots opnieuw in beeld. In de weken nadien raakte Volkswagen echter betrokken in het ‘Dieselgate-schandaal’.

“Het is een publiek geheim dat er gesprekken zijn gevoerd met de Volkswagen Groep maar de F1 is vandaag de dag overduidelijk het minste van haar zorgen,” aldus Horner. “Er waren ook andere gesprekken, daarover zal later duidelijkheid ontstaan, en er werden ook beloftes gedaan. Er wordt heel wat gespeculeerd momenteel maar wanneer alles in kannen en kruiken is dan zal alles zeer duidelijk worden.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België