“Stoffel Vandoorne moet zich klaarhouden om Lewis Hamilton te vervangen”

30 september 2020 — Red Bull-teambaas Christian Horner heeft op een humoristische manier uitgehaald naar de strafpunten-situatie waarin Lewis Hamilton verkeert.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Tijdens de GP van Rusland kreeg Lewis Hamilton twee tijdstraffen van vijf seconden en daar bovenop ook nog eens twee strafpunten op zijn licentie. Daarmee kwam het totaal aantal strafpunten voor Hamilton op tien, bij twaalf strafpunten binnen een periode van twaalf maanden wordt je als rijder een race geschorst.

De stewards maakten na afloop van de race echter een opmerkelijke U-turn wat hun beslissing betreft. De twee strafpunten werden immers terug geschrapt nadat Mercedes liet weten dat ze foutief Hamilton gezegd zouden hebben dat een oefenstart helemaal aan het einde van de pitlane perfect kon.

Voorafgaand aan die ommekeer van de beslissing werd aan Christian Horner gevraagd of hij nerveus zou zijn indien één van zijn rijders in die situatie zou verkeren.

“Wel, ik heb me zelf eens in zo’n positie bevonden met mijn rijbewijs, ik kan je zeggen dat dit niet echt een leuk gevoel is!” aldus Horner.

“Het minste dat je fout doet kan betekenen dat je een race langs de zijlijn moet toekijken. Het zal dan ook een beetje vreemd aanvoelen voor hem.”

“Hij heeft nog enkele races te gaan ... Er kan vanalles gebeuren, het kleinste ding kan voor die paar strafpunten zorgen.”

Christian Horner deed zijn uitspraken voor alle duidelijkheid voordat de stewards beslisten om de twee strafpunten te schrappen zodat Hamilton ‘slechts’ acht strafpunten op zijn superlicentie heeft staan. Hamilton heeft echter nog vier races te gaan alvorens de eerste strafpunten opnieuw wegvallen.

De dreiging blijft dus sterk aanwezig dat Hamilton het cruciale aantal van twaalf strafpunten bereikt en eventueel een race schorsing moet uitzitten.

“Ik weet niet wie de reserverijder bij Mercedes is maar ik denk dat hij nu al in de fitness zit om zich voor te bereiden om eventueel in te vallen.”

Uiteraard weten wij wel wie de nummer 1-reserverijder binnen Mercedes is ... Stoffel Vandoorne.

Toch maar die telefoon bij de hand houden Stoffel?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België