Christian Horner wil nieuwe goedkopere F1-motoren vanaf 2016

22 november 2014 — Christian Horner doet opnieuw een oproep om ingrijpende wijzigingen te doen op het vlak van de motoren en dit vanaf het seizoen 2016.


Horner vraagt reeds enkele weken dat er een versoepeling komt van de motorbevriezing, iets waartegen Mercedes is. Vanaf 2016 zijn er echter wel mogelijkheden, omdat er over een nieuw motorenreglement kan gestemd worden voor het seizoen 2016.

De teambaas van Red Bull doet nu een oproep om vanaf 2016 de F1-motoren te vereenvoudigen en zo ook de kosten te drukken. Het is volgens Horner een unieke kans om in 2016 het motorenreglement ingrijpend te wijzigen en zo voor opnieuw eenvoudigere en tevens goedkopere motoren te kiezen.

“De kosten zijn te hoog en ik denk dat de motor één van de cruciale factoren is die de kosten serieus beïnvloedt. Dat is dan ook iets waar de ‘Strategy Group’ samen met de andere partijen binnen de Formule 1 naar moeten kijken,” aldus Horner. “Ik denk dat er niet veel kan gedaan worden voor 2015, maar ik denk dat er enorm veel kan gedaan worden voor 2016. Misschien moeten we op dat vlak zelfs zo ver gaan dat we naar een andere motor moeten kijken, een nieuwe motor zelfs.”

“Misschien is dat dan nog steeds een V6-motor, maar dan een vereenvoudigde V6-motor die minder kost en waardoor de kosten onder controle blijven. De kosten van de ontwikkeling en de kosten die er zijn om te motor aan andere teams te kunnen aanbieden. Ik denk dat we daar een grondig gesprek over moeten hebben tijdens de volgende samenkomst van de ‘strategy group’,” besluit Horner.

Volgens Horner hebben de huidige motoren enorm veel geld gekost voor de ontwikkeling van de motoren alsook de bouw ervan en worden deze kosten enorm hard doorgerekend aan de private teams die motoren moeten afnemen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België