Circuit GP van India past bij McLaren

27 oktober 2011 — Volgens Jenson Button zal McLaren sterk presteren komend weekend. Het Buddh International Circuit zou immers erg goed bij de wagen van Mclaren passen.

image

Steeds hoor je dat een bepaald team of een bepaalde wagen sterk presteert op bepaalde circuit, terwijl er dan weer andere circuits zijn waarop er mindere prestaties worden verwacht. Meestal is dit omdat de karakteristieken van een circuit beter of minder goed bij een bepaalde wagen passen. Volgens Jenson Button zal het Buddh International Circuit goed bij McLaren passen.

“Op het vlak van de afstelling van de wagen lijkt dit circuit meer op Spa of Suzuka dan op Singapore of Zuid-Korea,” aldus Button. “Onze wagen lijkt goed te presteren op dergelijk type circuit dus ik kijk er erg naar uit.”

“In Zuid-Korea had Red Bull enige voorsprong zou ik zeggen. De trage bochten en de tractie op de rechte stukken zijn domeinen waarin ze erg sterk zijn. De circuits met een hoge snelheid zijn de circuits waarop wij ons erg verbeterd hebben.”

Alles speelt dus in de kaart van McLaren om in India een goed resultaat neer te zetten. Voorlopig is het echter alleen nog afwachten of Mclaren ook met de overwinning aan de haal kan gaan op het Buddh International Circuit.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België