Circuit in Melbourne aangepast voor snellere F1-bolides

07 januari 2017 — Het F1-circuit in Albert Park wordt speciaal aangepast voor de snellere F1-bolides waarmee er vanaf dit jaar wordt gereden.


De nieuwe F1-bolides moeten nog worden voorgesteld maar algemeen wordt er nu al vanuit gegaan dat de nieuwe wagens zo’n vier tot vijf seconden per ronde sneller zullen zijn.

Op het circuit van Albert Park zal dat vooral toe te schrijven zijn aan de hogere bochtensnelheden. Het rempunt zal zo’n 20 tot 30 meter dichter bij de bochten liggen en de snelheden in de bochten zullen zo’n 20 tot 50 km/u hoger liggen. Zoiets vereist dan ook aanpassingen aan een stratencircuit zoals dat in Melbourne.

“We hebben hebben rekening gehouden met al de informatie die we van de FIA hebben gekregen. Als een tijdelijk circuit hebben we voor bijkomende bandenmuren gezorgd en hebben we 80 meter Tecpro-materiaal aangekocht,” aldus Craig Moca tegenover ‘Motorsport.com’.

De kostprijs van de Tecpro-muur bedraagt zo’n 100 000 Australische dollar en zal gebruikt worden bij het uitkomen van de elfde en twaalfde bocht.

“Dat is voor ons een serieuze stap vooruit. Wij maakten met ons circuit immers vooral gebruik van bandenmuren,” besluit Moca.

Heel wat bandenmuren zijn opnieuw aangelegd of zelfs serieus vergroot. Zo zal de bandenmuur ter hoogte van bocht 14 voortaan uit zes rijen banden bestaan. Tot dusver bestond de bandenmuur er uit drie rijen banden. Het mag duidelijk zijn, de nieuwe F1-bolides vormen niet alleen een uitdaging voor de rijders maar ook voor de organisatoren en de circuits.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België