Circuit Interlagos wordt aangepast naar aanleiding van dodelijke ongevallen

23 november 2011 — De veiligheid van het circuit van Interlagos staat reeds geruime tijd ter discussie en daar wil men nu ook iets aan doen.

image

Tijdens twee verschillende ongevallen zijn er racepiloten om het leven gekomen op het circuit (lees: Interlagos bocht Curva Do Cafe eist opnieuw een dodelijk slachtoffer). De voorbije jaren was er al felle kritiek op het circuit maar door de recente dodelijke ongevallen werd het echt tijd dat er actie werd ondernomen.

Men wil de laatste bocht alsook de toegang tot de pitlane veranderen. Aanvankelijk waren de wijzigingen reeds gepland tegen deze GP van Brazilië, nu ziet het er echter naar uit dat de aanpassingen klaar zullen zijn tegen de race van volgend jaar.

“Er zijn voor dit jaar enkele kleine aanpassingen maar volgend jaar zullen ze waarschijnlijk veel groter zijn. We willen een nieuwe toegang tot de pitlane bouwen en ook de run-off zone bij de laatste bocht vergroten. Dat vraagt echter heel wat werk want enkele permanente tribunes zullen daarvoor plaats moeten maken,” aldus Charlie Whiting, racedirecteur bij de FIA.

“We hebben de steun van de stad Sao Paulo gekregen dat ze dit project zullen steunen.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image