Circuit Spa-Francorchamps stelt spectaculaire renovatie van 80 miljoen euro voor

10 oktober 2020 — Het circuit van Spa-Francorchamps heeft vrijdag een renovatie voorgesteld ter waarde van 80 miljoen euro die onder meer de bouw van nieuwe tribunes inhoudt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Circuit de Spa-Francorchamps (@circuit_spa_francorchamps) op

Vorig jaar werd bekendgemaakt dat de vierentwintig uren voor motoren vanaf 2022 weer in Spa zal neerstrijken met als doel ook de MotoGP weer naar de Ardennen te halen. Daarvoor zijn er echter een aantal aanpassingen nodig aan het circuit en vrijdag stelde Circuit Spa-Francorchamps een ambitieus renovatieplan voor ter waarde van 80 miljoen euro.

Het plan wordt berekend op een termijn van ongeveer tien jaar en zal zowel voor de baan zijn als voor de faciliteiten en voor de toeschouwers. Zo zullen er bijvoorbeeld voor de motoren terug grindbakken komen in de bochten, La Source, Raidillon, Blanchimont, Les Combes en Stavelot. De uitloopstroken in een aantal bochten zullen ook een stuk groter worden.

Wat betreft de faciliteiten voor de toeschouwers betreft zal er alvast een nieuwe tribune komen aan de legendarische Raidillon. In totaal zullen er in totaal dertienduizend nieuwe zitplaatsen komen en daarmee verdubbelt Spa-Francorchamps haar capaciteit wat betreft zitplaatsen.

“Met deze investeringen in de komende 10 jaar laten we zien dat dromen werkelijkheid kunnen worden”, zei Nathalie Maillet, CEO van Spa-Francorchamps. “Met de komst van dit prestigieuze endurance-evenement bereiken we het eerste doel van onze ‘Project Moto’.”

“Deze aankondiging is nog belangrijker in deze moeilijke periode van evenementen achter gesloten deuren tijdens de COVID-19 pandemie.”

“Racen zit in het DNA van Spa-Francorchamps, maar het is niet hetzelfde zonder de fans. Maar dit project omvat ook verbeteringen voor de toeschouwers.”

Hieronder alvast een voorsmaakje van de plannen:

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België