logo
 

“Circuit van Abu Dhabi moet aangepast worden”

16 november 2010 — Het circuit van Abu Dhabi is niet meteen een circuit waarop veel werd ingehaald tijdens de race op zondag en dat moet volgens Martin Whitmarsh dringend veranderen.

Het Yas Marina Circuit moet het Monaco voorstellen van Abu Dhabi. Het is alvast een prachtig circuit om naar te kijken en ook de faciliteiten rondom het circuit zijn groots. Toch bleek zondag nog maar eens dat het circuit één groot handicap heeft: een gebrek aan inhaalmogelijkheden.

Zowel tijdens de GP2-race alsook de F1-race waren er amper inhaalpogingen. Het circuit werd nochtans zo gebouwd dat het uitdagend zou moeten zijn, toch zagen we amper inhaalpogingen.

Daaraan moet volgens Martin Whitmarsh, teambaas bij McLaren, iets gedaan worden. Het circuit aanpassen om het inhalen te bevorderen is één van de mogelijkheden.

“Het circuit beschikt over schitterende faciliteiten maar helaas is het bijna onmogelijk om hier in te halen, dat hebben we ook tijdens de GP2 en Formule 1 gezien,” zegt Whitmarsh.

“Ik zou het dan ook graag anders zien. Als je naar de GP2 kijkt, dat was niet echt een inspirerende race. Het zijn fantastische faciliteiten maar aan het einde van het rechte stuk hebben we een uitdagende bocht nodig, geen chicane. Die heeft maar één goede rijlijn, het is dan ook bijna onmogelijk om in te halen.”

Volgens Whitmarsh viel het probleem al te voorspellen toen de plannen van het circuit bekend raakten. Hijzelf en waarschijnlijk gans de F1-paddock wachten vol ongeduld op eventuele aanpassingen. Ook Fernando Alonso zal waarschijnlijk voorstander zijn van eventuele aanpassingen ...

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België