Circuit van Sochi bijna afgewerkt

13 februari 2014 — Volgens racepromotor Oleg Zabara is het Russische circuit in Sochi bijna afgewerkt. image

De allereerste GP van Rusland staat gepland op 12 oktober 2014. De werken aan het circuit zijn momenteel nog in volle gang, maar volgens racepromotor Oleg Zabara is de infrastructuur voor zowat negentig procent afgewerkt en verloopt alles volgens plan.

Er wordt momenteel nog hard gewerkt aan de hoofdtribune, terwijl het pitsgebouw en het medisch centrum al volledig afgewerkt zijn. Een deel van het circuit loopt rond het Sochi Olympic Park, waar op dit moment de Olympische winterspelen aan de gang zijn. Deze duren nog tot en met 23 februari. Op sommige foto’s van de winterspelen is het circuit zichtbaar op de achtergrond.

“De werken aan het circuit van Sochi verlopen vlot.” legt Zabara uit aan Reuters. “Alle werken worden volgens de planning uitgevoerd, en het circuit is nu voor ongeveer voor negentig procent klaar. We ondervinden geen hinder door de Olympische winterspelen, dus alles verloopt naar wens.”

De racepromotor van de Russische GP verwacht zo’n 55 000 kaartjes te kunnen verkopen voor de eerste race. Zabara verklapt dat de voorverkoop zelfs al op gang is geschoten. “De GP van Rusland is een enorm evenement en moet een kentering betekenen voor de ontwikkeling van een motorsportcommunity in Rusland en in Sochi.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België