Circuit Zandvoort krijgt een nieuwe naam

18 augustus 2020 — De organisatie van de 'Dutch GP' heeft laten weten dat het Circuit Zandvoort een nieuwe naam zal krijgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Circuit Zandvoort ߏΰߏpߏ† (@circuitzandvoort) op

De nieuwe naam voor het Circuit Zandvoort zal op 26 augustus tijdens een mediabijeenkomst op het circuit bekendgemaakt worden. Het is trouwens de tweede naamswijziging in enkele jaren tijd.

In 2017 kreeg het Nederland circuit immers al een nieuwe naam, al was de naamswijziging toen eerder minimaal. Gedurende zo’n dertig jaar luisterde het immers naar de naam ‘Circuit Park Zandvoort’, alvorens de naam in 2017 werd ingekort tot ‘Circuit Zandvoort’.

Normaal gesproken moest er dit jaar voor het eerst sinds 1985 een F1-race plaatsvinden op het Circuit Zandvoort maar daar stak het coronavirus echter een stokje voor. De organisatoren gaven de voorkeur aan een jaar uitstel in plaats van een race zonder publiek.

Het Circuit Zandvoort moet trouwens nog steeds gekeurd worden door de FIA om haar Grade One-licentie te verkrijgen die noodzakelijk is om een F1-race te mogen organiseren. Na de ingrijpende verbouwingswerkzaamheden lijkt dat echter maar een formaliteit te zijn.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België