“Circuits die de F1 uit de nood hebben geholpen worden niet beloond”

20 oktober 2020 — Op basis van een vermoedelijke F1-kalender 2021 die uitgelekt zou zijn, lijken we te kunnen besluiten dat de circuits die dit jaar de FOM uit de nood hebben geholpen daarvoor volgend jaar niet beloond worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mugello Circuit (@mugellocircuit) op

Enkele dagen geleden dook plots een ‘uitgelekte’ F1-kalender 2021 op (klik hier), al blijft het gissen of die kalender ook overeen zal komen met de voorlopige F1-kalender die de FOM zelf bekend zal maken.

Indien de uitgelekte kalender inderdaad grotendeels overeenkomt dan lijkt er alvast één belangrijke conclusie te kunnen getrokken worden en dat is dat circuits zoals Mugello, de Nürburgring, Imola en Portimao niet beloond zullen worden voor het uit de nood helpen van de Formule 1 door het organiseren van races dit jaar.

“Circuits die de FOM uit de brand hebben geholpen die staan er nu niet op. Dank u wel, we zetten u weer bij het grofvuil”, aldus Allard Kalff bij ‘RTL GP Slipstream’.

“Ja, zo gaat dat een beetje in deze wereld. Ik zet dan ook mijn vraagtekens bij sommige landen waar we nu naar toe gaan. Kijk bijvoorbeeld naar Saudi-Arabië. Jammer dat we dan veel traditionele circuits laten vallen’”, vertelt Kees van de Grint.

Vervolgens houden beide heren er een opmerkelijke mening op na wat de ‘Dutch GP’ op Zandvoort betreft en dan in het bijzonder de situatie met het coronavirus.

“Zo’n kalender lijkt er toch op te wijzen dat we in februari of maart van Corona af zijn. Zandvoort kan namelijk naar mijn idee alleen met publiek en als we daar dan als eerste Europese race weer gaan racen, dan is dat een mooie overwinning voor ons allemaal”, aldus Van de Grint, die er blijkbaar vanuit gaat dat het coronavirus tegen dan plots verdwenen is.

Bekijk hieronder vanaf 20:15 de uitspraken over de voorlopige F1-kalender 2021.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België