Claire Williams: “Er is iets fundamenteel fout met de F1”

27 april 2018 — Plaatsvervangend Williams-teambaas Claire Williams trekt aan de alarmbel en bekritiseert de huidige structuur van de Formule 1.

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsmartiniracing) op

Het is niet de eerste keer dat Williams kritiek uit op de huidige structuur van de sport, het is volgens haar onmogelijk voor hen om de grote spelers te volgen. Ze is dan ook een voorstander van het voorstel van Liberty Media om een budgetplafond in te voeren, ze hoopt dat er op die manier weer kansen komen voor de privé-teams.

De dagen dat de formatie uit Grove de sport domineerde liggen ondertussen al ver achter ons. De laatste wereldtitel van Williams dateert alweer van 1997 en voor de laatste overwinning moeten we terug naar 2012, toen beleefde Pastor Maldonado in Spanje het raceweekend van zijn leven.

“Toen ik in de Formule 1 kwam dacht ik echt dat we terug in staat zouden zijn om te winnen,” aldus Williams tegen ‘Blick’. “Daar geloof ik nu niet meer in, er is iets fundamenteel fout met deze sport.”

“Het is naïef om te geloven dat je door enkel hard te werken zal beloond worden. Buiten de drie topteams zal niemand nog winnen in de toekomst. Het financiële onevenwicht met Ferrari, Mercedes en Red Bull is gewoon te groot en dat is triest.”

“Enkel als het voorgestelde budgetplafond van 150 miljoen pond er komt kunnen we overleven.”

Afsluiten doet Williams met te stellen dat haar team het absoluut beter moet doen na een gemiste start in 2018. “Er zijn teams met minder geld die het beter doen dan wij,” besluit ze.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België